Nytt år och nya utmaningar men även nya frukostmöten. Denna gången befann vi oss ute på Sturup Airport. Med flygplan och väntande resenärer skulle detta frukostmötet snart lyfta, med temat ”Vad kännnetecknar en framgångsrik organisation”.

Innan vi var redo för take-off tog ordförande i Svedala företagsgrupp Anders Nissen ordet tillsammans med Näringslivschefen Kosovar Gashi och Ordförande i Företagarna Svedala Mikael Ottosson och hälsade alla drygt hundra företagare välkomna till dagens frukostmöte.

Efter det var de dags för Kommunstyrelsens ordförande Erik Stoy (M) och berättade om vad som är aktuellt i kommunen och även lite kort vad det nya året kommer innebära för Svedala som kommun. Vi fick lite information hur det ligger till med Stations ombyggnationen samt andra projekt som händer i vår kommun.

Sedan välkommande vi Pernilla Tidman som är platschef på Sturup Airport Hotel samt Linda Ynner VD på FlyBy som berättade om deras intressanta samarbete mellan ett hotell med restaurang och flygsimulator. De berättade om deras flygande julbord där olika sällskap fick möjligheten att prova på att flyga i en Airbus A320 simulator och sedan avsmaka ett stort och välsmakande julbord. De berättade även att detta samarbete kommer att fortsätta under 2024 med fler event som sommarfest, kickoff för företag samt konferenser.

Vi tackade av Pernilla och Linda för att sedan välkomna Niclas Carlén som är VD på Malmö FF som skulle berättade om sin verksamhet och hur det är att leda en organisation under press och där omgivningen har skyhöga förväntningar. Niclas berättade om hur man kombinerar värderingsstryrt ledarskap med sammhällsengagenmang i Sveriges mest framgångsrika fotbollsförening. Niclas pratade om hur hans personliga ledarskap hjälpte att leda organisationen rätt smat hur man stärker och hur man skapar ett sammansvetsat team som strävar åt samma håll.

Ordförande i Svedala företagsgrupp Anders Nissen tillsammans med Näringslivschefen Kosovar Gashi och Ordförande i Företagarna Svedala Mikael Ottosson tackade sedan alla våra talare för mycket intressanta föredrag och tackade alla företagare som kunde närvara vid denna frukosten. Vi fick även information om att 25:e april är det dags för näringslivsgalan 2024 i Svedala och det kommer bli en repris på förra året då det kommer att vara i Stenladan i Torup.

Categories:

Tags:

Comments are closed