Med solstrålar och himmelsblå himmel kunde Svedala Företagsgrupp tillsammans med Svedala kommun och Företagarna Svedala välkomna näringslivet i Svedala till ett nytt frukostmöte med titeln ”Säkerhet och cyberhot”.

Frukostmötet hölls hos Parfum Lombard i deras stora lokaler där det kände som man gick in en stor frisörsalong. Parfym Lombard är ett familjeföretag som drivs av syskonen Markus Aneskog och Jannica Mårtensson. Parfum Lombard grundades 1935 och arbetar med att vara en heltäckande leverantör av allt en bra frisörsalong ska innehava.

Den tekniska utvecklingen och digitaliseringen går i mycket snabb takt och säkerheten följer inte alltid samma tempo. Det innebär en större risk för organisationer och företag att bli utsatta för olika cyberhot. Tillsammans lärde vi oss hur vi kan skapa en god cybersäkerhet genom att både arbeta proaktivt och reaktivt.

Morgonens föreläsning byggdes på tre viktiga delar, identifiera – agera- förebygga, och hur det ska hjälpa dig som företagare bli bättre på att tidigt uppmärksamma hot samt även helt kunna undvika dem.

Talarna för detta temat var följande:

Nicolaj Johannessen – vd på Teknikteamet
Karl Dannestam – säkerhets- och beredskapschef på Svedala kommun
Niclas Söderlund – IT-chef på Svedala kommun

Tillsammans hjälpte de oss att förstå vad för olika hot som kan påverka företag (t.ex. nätfiske, cyberutpressning, malware eller DoS-attacker), vem du kan vända dig till om du blivit utsatt för brott och hur du kan skydda ditt företag genom olika åtgärder samt verktyg.

Ett mycket intressant möte med många nya tankar som skapas, Vi tackar alla våra talare för mycket intressanta föredrag samt nu blickar vi fram emot 25:e april för då är det dags för årets företagare samt Svedala företagsmässa den 4:e maj. Det kommer även ske en inspriationsdag den 3:e maj vid Svedala företagsmässa. Finns mycket att se fram emot i Svedala Kommun.

Categories:

Tags:

Comments are closed