Sommaren är över och men solen skiner fortfarande högt, höstens färger börjar komma och kylan gör sitt intrång. Det stoppade inte drygt 75 företagare i Svedala från att besöka Agra Maskiners anläggning i Svedala för ett nytt frukostmöte där Svedala Företagsgrupp och Svedala Kommuns samarbete för att hjälpa näringslivet att växa. Nytt för denna hösten är att det är nu en trio som arrangerar frukostträffarna, då Företagarna Svedala är nu också en del av detta.

Det bjöds på små mini hamburgare från Svedalas nyaste hamburgarställe, Smash Burger STP. De bjöd på både kött hamburgare och vegetariska hamburgare i smakerna, BBQ, Chili och tryffel. Hamburgarna blev en succée som alla uppskattade.

Ordförande i Svedala företagsgrupp Anders Nissen och Näringslivschefen Kosovar Gashi hälsade alla välkomna i vanlig ordning men ett nytt ansikte dök upp, Mikael Ottosson, ordförande i Företagarna Svedala.

Det var mycket glädje i luften då årets näringslivs ranking släpptes och Svedala blev Skånes raket. 2022 låg Svedala på plats 151 och klättrade till plats 84 av totalt 290 kommuner. Det var en ökning med 67 platser och ännu ett tydligt exempel på ett ökat samarbete mellan Kommunen och näringslivet.

Temat för dagens möte var, starta, driva och utveckla inom Svedala Kommun. Först började Kommunstyrelsens ordförande Erik Stoy att berätta om vad som händer från politikens och kommunens sida av vad som skall ske under hösten.

Oskar Gross från Smash Burgers STP berättade om hur det är att starta upp företag i Svedala samt hur idéen bakom Smash Burgers STP uppkom. Som väldigt ny företagare i Svedala var detta ett lysande exempel på hur det är som företagare att etablera sig i Svedala Kommun. Med hamburgarställen i Staffanstorp och Lund så är det en etablerad smash burger foodtruck.

Under delen att driva i Svedala var Johan Lindqvist från Agro maskiner som även var värd för dagens möte som berättade om hur deras verksamhet fortlöper och hur det är som en väletablerad arbetsplats och företag i Svedala kommun.

Sist ut var Lotta Strömberg Jönsson och Kathrine Heiberg från Fastighets AB Galopp Bara som berättade om hur det är att utveckla och arbeta med utbyggnad av Svedala och mer specifikt Galoppbanan som skall byggas i Bara. Vi fick en totalt insikt om hur projektet går samt hur de skall fortsätta innan första spaden kan sättas i marken.

Under frukosten delades det även ut ett pris till årets nyföretagare i Svedala Kommun 2023. Det blev Jonatan Rosdahl från Decisive Beachwear som fick priset och deras designer badkläder för herr, dam och barn.

Ännu en gång så tackar vi för ni vill vara med och bidra till att Svedala blir en attraktiv näringslivs kommun.

Categories:

Comments are closed