Ett 50-tal företagare tog tiden att besöka Brillianze lokal för att kunna ta del av en frukost bulle med en kopp kaffe. Det fortsatta sammarbetet mellan Svedala Företagsgrupp och Svedala kommun säkerställer att vi kan arrangera dess frukostträffar.

Svedala företagsgrupps ordförande Anders Nissen och Svedala Kommun med näringslivschefen Kosovar Gashi hälsade oss välkomna och Kommunstyrelsens ordförande Erik Stoy tog sedan över som berättade om politikernas fortsatta arbete för kommunen och näringslivet.

Patrik Zander från Brillianze tog över och berättade om deras produkter och hur de kan spara samhället miljonbelopp på skador som våra äldre utsätts för när de trillar med sina rullatorer. Deras revolutionerande bromsar till hjulen på rullatorer som låser sig vid snabb rörelse hjälper våra äldre från att tappa balans och skada sig. Brutna ben, operationer, vård på sjukhus, skador, vård i hemmet, anpassningar i hemmet till följd av skador kan vara ett minne blott. Deras utveckling och skapade sker i Svedala och deras fabrik ligger i Småland men de distribuerar över hela världen. Deras produkter finns även i verkstäder, fiskespö, hissar och de vill även prova deras hjul på tåg och godståg.

IUC Syd var på plats om hur man gör samt vikten av att göra en grön omställning. De förklarade hur de kan hjälpa företag att göra sin omställning för att stoppa utsläppen. Deras support kan vara en ständig hjälp för företagare som vill göra en grön omställning och att uppfylla sin del av miljömålen samt minska sitt utsläpp. IUC Syd hjälper en under denna övergången för att bli en förebild för andra företagare inom miljöfrågan.

Sustainalink berättade sedan om hur de kan hjälpa företagare som behöver hjälp med olika delar av sin verksamhet med störst inriktning på hållbarhet. Genom att ta hjälp av akedemin och studenter som innehar de senaste kunskapen, engagemang och nya ögon som kan ta sig an frågor och utmaningar som näringslivet möter.

Bloom & Seeds tog hjälp av Sustainalink för att hjälpa med dess marknadsföring via sociala medier vilket gav en mycket bra respons. Charlotta på Bloom & Seeds berättade även om hur dess verksamhet växte upp genom hennes passion för blommor då hon är utbildad florist. Allt började under Brexit då svårigheter med importen av fröer och snittblommor ökade då Storbritannien är stora exportörer av det. Den sista pushen kom när hon blev varslad från sitt arbete under Covid-19 pandemin. Då satsade hon helhjärtat på sina egna fröer och snittblommor som hon odlar på Hällåkra Vingård.

Svedala Företagsgrupp och Svedala kommun tackade för ett mycket intressant frukostträff och blickar mot framtida frukostträffar.

Categories:

Comments are closed