Ännu en gång kunde Svedala företagsgrupp och Svedala kommun bjuda in till en lyckad näringslivs frukost, och denna gången på vår lokala golfbana The National i Bara. Med över 80 personer närvarande samt med en stor frukostbuffé med färska bullar som fortfarande var varma blev det en stor succé.

Svedala företagsgrupps ordförande Anders Nissen och Svedala Kommun med näringslivschefen Kosovar Gashi gav oss lite kort information innan The National berättade om sin verksamhet och deras

Möjligheten att nätverka med denna stora mängd företagare i vår kommun är något som stärker näringslivet och vår resa mot ett starkt och utvecklat näringsliv. Med information från både Svedala Företagsgrupps ordförande Anders Nissen om näringslivet samt stärkande besked om ökat samarbete mellan kommunen och näringslivet från näringslivschefen Kosovar Gashi.

Kommunstyrelsens ordförande och kommunalråd Erik Stoy (M) presenterade aktuella kommun-nyheter och deras arbete för att stärka Svedala som kommun.

Nils Fredrikssons Utbildnings Rektor Alexander Magnusson var på plats och berättade om Gymnasieskolan nya program som skall startas till hösten, Försäljning och serviceprogram.

Programmet vänder sig till dig som vill arbeta med försäljning, kommunikation, marknadsföring och service inom handel. Du kan börja jobba direkt efter utbildningen eller fortsätta studera. På programmet lär du dig om handelsbranschen, försäljning och service via olika kanaler och plattformar. Praktik kommer utföras i sex veckor under varje läsår

Gustav Edberg från The National berättade sedan om dess arbete och vad de kan erbjuda för golfintresserade samt de som vill börja med golf. De planerar in att bygga ut med möjlighet för större evenemang och spa avdelning.

Johan Wessman på Øresundsinstituttet var på plats och föreläste om dagens inflations läge, de höga räntorna och den lägre konjunkturen till följd av pandemins spår men även kriget i Ukraina. Vi fick en framtidskoll i området runt Svedala och Öresund i hopp om bättre tider.

Svedala Företagsgrupp och Svedala kommun tackade för ett mycket intressant frukostträff och blickar mot framtida frukostträffar.

Categories:

Comments are closed