Tillsammans med Svedala Kommun kunde vi bjuda in över 130 personer till en smygtitt i den nya COOP butiken beläget i utkanten av östra industriområdet. Det bjöds på en storslagen frukost med tunnbrödsrullar, dryckyoghurt, juice, kaffe och te.

Möjligheten att nätverka med denna stora mängd företagare i vår kommun är något som stärker näringslivet och vår resa mot ett starkt och utvecklat näringsliv. Med information från både Svedala Företagsgrupps ordförande Anders Nissen om näringslivet samt stärkande besked om ökat samarbete mellan kommunen och näringslivet från näringslivschefen Kosovar Gashi.

Kommunstyrelsens nya ordförande och kommunalråd Erik Stoy (M) presenterade sig för första gången med sin nya titel under mötet tillsammans med förgående Kommunstyrelsens ordförande Linda Allansson Wester.

Studie och yrkesvägledaren Ellinor Gay berättade om att Kommunens arbete med PRAO för elever i årskurs 9. PRAO är en tid då elever kan ”prova på” att jobba i näringslivet inför dess val till gymnasium. I Svedala Kommun finns det endast ett 30-tal företag som är öppna för PRAO och de efterfrågar fler då det inte räcker till alla årkurs 9 elever i kommunen.

Sedan var det tid för stora COOPs butikschef David Andersson som berättade över arbetet med den nya butiken samt omfattningen av butikens storlek och dess utbud. En rundvandring i mindre grupper för att kunna uppleva och få en beskrivning om hur arbetet i en COOP butik fungerar av deras avdelningschefer gav en nya tankar.

Svedala Företagsgrupp tackar David med personal för ett mycket trevlig smygtitt och önskar er all lycka till med öppningen den 14e Februari. Vi vill även tacka Svedala Kommun för ett fortsatt mycket bra samarbete mellan näringslivet och kommunen.

Categories:

Comments are closed